V dvanajstih urah kar 3 intervencije, v treh dneh 4.


V četrtek, 25. 8. 2016 ob 15.26 se je na pobočju Pasje gorice, pri spravilu lesa v gozdu poškodoval občan. Gasilci PGD Stična in Šentvid pri Stični smo občana rešili, ker mu je med hlodovino stisnilo nogo, mu nudili prvo pomoč ter občana prepeljali do mesta kjer so ga prevzeli reševalci ZD Ivančna Gorica.

Istega dne ob 19.59 je v naselju Kamno Brdo, zagorela s slamo pokrita vikend hišica površine okoli 15 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Vrh nad Višnjo Goro, Višnja Gora in Stična smo požar pogasili, s termo kamero pregledali požarišče in pogasili še nekaj dodatno odkritih žarišč ter aktivirali dežurno službo Elektra Ljubljana, ki je poskrbela za odklop objekta iz električnega omrežja.

V petek 26. 8. 2016 ob 1.14 je na dolenjski AC pri Podsmreki, zagorel in gorel tuj avtobus na katerem so bili potniki. Posredovali smo gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki smo vozilo pogasili. Potniki so sami pravočasno zapustili avtobus.

V soboto, 27. 8. 2016 ob 23.27 je zagorela lopa ob stanovanjski hiši v Vrhu pri Višnji. Posredovali smo gasilci PGD Stična, Višnja Gora, Kriška vas in Vrh pri Višnji Gori, ki smo požar pogasili ter iz objekta iznesli šest plinskih jeklenk. Poleg uničene lope je ogenj poškodoval tudi okno in vhodna vrata stanovanjske hiše.

V vseh štirih intervencijah skupaj je PGD Stična sodelovalo z 76 gasilci, ki so opravili 190 ur dela.


Zahvaljujemo se vam