Noč čarovnic v gasilskem domu Stična


Ko so prišli otroci, smo jih mentorji veselo sprejeli. Ko so prišli vsi, smo začeli z načrtovanimi aktivnostmi. Otroke smo nato razdelili v štiri skupine, izmed vseh otrok iz skupin pa smo za vsako skupino izmed otrok izbrali tudi vodje skupin. Skozi večer smo mentorji pripravili dve dejavnosti: ustvarjalne delavnice ter športne igre. Ustvarjalne delavnice so zajemale izrezovanje okrasnih buč in izdelovanja raznih papirnatih izdelkov na temo noči narovnic. Pri športnih igrah so otroci izdelovali mumije ter imeli štafeto. Med igrami je bilo vidno, da so se otroci zelo zabavali ter sodelovali. Med menjavo ekip iz ene na drugo delavnico so otroci imeli prisluženo večerjo, in sicer pico, na koncu pa so se posladkali tudi s slastnimi  palačinkami. Po ustvarjalnem in športnem delu večera je sledilo glasovanje ekip. Vsi so imeli možnost glasovati za najboljše izdelke ter najbolj strašno okrašeno mumijo. Vsi otroci so prejeli tudi simbolične nagrade.

Po razburljivem tekmovalnem delu večera je sledila zabava za otroke. Mentorji smo skupaj z otroci plesali ob različnih pesmih. Nato je sledila priprava na spanje ter počitek.

Zjutraj je sledila budnica ob 7:00, ko so otroci pospravili spalke ter se odpravili na zajtrk. Nato je sledilo jutranje razgibavanje ter igranje različnih iger pred gasilskim domom. Ko so otroci odšli so s seboj vzeli tudi svoje izdelke, katere so pokazali tudi svojim staršem.


Zahvaljujemo se vam