Obisk pobratenega društva FFW Roebersdorf


Med 8. in 10. junijem 2019 se je delegacija članov PGD Stična, okrepljena s članom PGD Šentvid pri Stični in poveljnikom GZ Ivančna Gorica udeležila slovesnosti ob prevzemu novega vozila v pobratenem društvu FFW Roebersdorf.

V soboto, 8. junija, smo prisostvovali podpisu pobratenja med našim pobratenim društvom FFW Roebersdorf ter FFW Altenberge. Društvi strokovno sodelujeta že 25 let, ob tej priložnosti pa so še uradno podpisali listino o pobratenju.

Naslednji dan je sledila maša, parada ter prevzem novega vozila za logistiko z nemško oznako tipizacije TSF - Logistik. Vozilo, narejeno na podvozju Iveco Daily z največjo dovoljeno maso 7 ton, ima 6 sedežev, osnovno gasilsko opremo (podobno kot slovenski GV-1) ter tovorni prostor z nakladalno rampo ter prostorom za 4 modularne vozičke. Vozilo služi za vse vrste posredovanj kot univerzalno dopolnilo ostalim vozilom v voznem parku enote.
Po prevzemu se je odvil "strassenfest", ki je vrtna veselica, nekoliko drugačna od teh, ki smo jih navajeni v Sloveniji. Med samo veselico je domače društvo izvedlo tudi prikazno vajo tehničnega reševanja po prometni nesreči.

V ponedeljek smo se po skupnem zajtrku odpravili nazaj v domovino.

Obisk našega pobratenega drušva je bil poleg druženja z našimi prijatelji pomemben tudi iz gasilskega vidika, saj smo znova spoznali marsikatero tehnično, taktično in organizacijsko rešitev, ki v Sloveniji še ne poznamo in jih bomo s pridom uporabili pri našem delovanju.


Zahvaljujemo se vam