Medgeneracijsko srečanje GZS v Črenšovcih


Zadnjo avgustovsko soboto se je v Črenšovcih odvijalo četrto medgeneracijsko srečanje gasilk in gasilcev iz cele države.

Iz Gasilske zveze Ivančna Gorica se je srečanja udeležilo 12 članic in veteranov PGD Stična. V program je bil vključen ogled znamenitosti Pomurja, popoldan pa smo se udeležili orientacijskega pohoda po Črenšovcih s preizkušanjem v različnih veščinah, nekateri pa so se pomerili tudi v mini gasilski olimpijadi z družabnimi in šaljivimi igrami. Ekipe so bile sestavljene iz članov različnih društev in različnih starosti. Na orientacijskem pohodu je med 33 ekipami drugo mesto osvojila ekipa Sirene, v kateri sta bili tudi članici našega društva.

Na stojnicah smo lahko poskusili in tudi kupili domače kulinarične dobrote in izdelke. Ob koncu prireditve pa nas je s stand up komedijo nasmejal Tadej Toš, ki je v humorističnih resnicah prikazal vse dobre plati gasilstva in pa, kako bi bilo, če bi bil predsednik države gasilec.

Srečali smo se tudi s pobratenim društvom iz Sečovelj. Tovrstna srečanja širijo poznanstva, omogočajo izmenjavo strokovnih mnenj ter krepijo in utrjujejo vezi med različnimi generacijami slovenskih gasilcev.

 

 Članice PGD Stična


Zahvaljujemo se vam