Dejavni Stiški veterani


Veterani našega društva so se vestno pripravljali na letošnji tekmovalni cikel. Na občinskem tekmovanju, ki je bilo organizirano 20. maja v Stični in se je zaradi slabih vremenskih razmer izvedlo 24. maja v Višnji Gori so zasedli odlično 3. mesto.   Ker je bilo tekmovanje prestavljeno, je moral zaradi zadržanosti tovariša Poldeta Medved vskočiti rezervni tekmovalec tovariš Milan Vrhovec. Zato se ni obneslo, da bi zasedli boljše mesto. Pomembno je, da so se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo v oktobra v Kočevju.

Na tekmovanju pri prijateljskem društvu PGD Razbure  so si veterani nabirali  kilometrino na tekmovanjih. V zrlo močni konkurenci so za zasedli prav dobro 8. mesto.

V soboto 17. junija 2017 je prišlo tekmovanje veteranov z staro vprežno brizgalno na Krki. Tu so prejeli pokal kot  najstarejša ekipa. V samem tekmovanju so zasedli 4. mesto. Pri izboru štartnih številk   ko imeli malo smole, saj so dobili številko 1. Pokazalo se je, da so morali vajo z »berglovko« zaradi tehničnih težav izvajati trikrat, kar pomeni velik napor za tekmovalca, ki je upravljal z samo »berglovko«.  Kljub temu je tov. Janez Prijatelj več kot uspešno tudi v 3 poizkusu postavil zelo dober čas.   


Zahvaljujemo se vam