Pozno pomladanski dan odprtih vrat


Namen sobotnega dogodka (1.6.2019) je bil predstaviti delo, orodje in opremo gasilcev širši javnosti in morda privabiti v svoje vrste nove člane.

Na zelenici pred gasilskim domom smo pripravili več zanimivih prikazov; vsak udeleženec je lahko poskusil gašenje z gasilnim aparatom, prikazali smo opremo za dviganje bremen s pomočjo zračnih blazin in opremo za reševanje iz višin in globin, udeležence smo seznanjali s temeljnimi postopki oživljanja z uporabo avtomatskega električnega defibrilatorja, otroci so se lahko prezkusili v zbijanju tarče z brentačo ...


Dogajanje smo popestrili  z izvedbo tekmovalne gasilske vaje, ki so jo prikazale starejše gasilke in gasilci, prikazno vajo reševanja v prometni nesreči poškodovane osebe, ki je ostala ujeta v vozilu in vajo gašenja naftnih derivatov z gasilno peno.

V sončnem dopoldnevu se je zbralo lepo število obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledovali, kar smo jim pripravili. Ob kavi in pecivu smo se podružili in sproščeno poklepetali, najmlajšim je bilo najbolj zabavno, ko se je "zataknil" ventil pri ročniku in jih je Nejc osvežil s hladno vodo.

Gasilci PGD Stična smo z izvedbo dneva odprtih vrat zelo zadovoljni. Upamo, da ste (so) bili tudi obiskovalci in da nas ob naslednji priložnosti zopet obiščejo.

Z gasilskim pozdravom "Na pomoč!"

Tekst: G.A.
Foto: N.Š.


Zahvaljujemo se vam